У Японії літак з пасажирами загорівся після зіткнення в аеропорту з іншим літаком

Джерело: CNN

Літак Japan Airlines із сотнями пасажирів загорівся під час посадки в токійському аеропорту Ханеда у вівторок після того, як він зіткнувся з іншим літаком, який брав участь у ліквідації наслідків землетрусу.

Рейс 516 JAL спалахнув після вильоту в Ханеду з північного японського міста Саппоро о 17:47 за місцевим часом.

За даними авіакомпанії, усіх членів екіпажу та пасажирів, зокрема вісьмох дітей віком до двох років, евакуювали з пасажирського літака.

Щодо літака берегової охорони, то з нього врятувалась одна особа. Доля інших 5 осіб невідома, вони вважають зниклими безвісти.

Представник авіакомпанії повідомив CNN, що JAL з’ясовує деталі та причини пожежі.

На кадрах видно, як пасажирський літак рухається, а потім спалахує великою вогняною кулею. Після цього літак зупинився, а пасажири виходили з нього за допомогою аварійних гірок.

Берегова охорона Японії (JCG) підтвердила CNN, що один із її літаків, ймовірно MA722, зіткнувся з комерційним рейсом 516 на злітно-посадковій смузі.

Речник JCG повідомив CNN, що літак JCG прямував з аеропорту Ханеда на авіабазу JCG у префектурі Ніігата для надання допомоги після землетрусу 1 січня магнітудою 7,5.

Як повідомляє NHK, рейс 516 Japan Airlines вилетів з нового аеропорту Чітосе в Саппоро в префектурі Хоккайдо до токійського аеропорту Ханеда.

За даними NHK, на борту літака перебувало близько 400 пасажирів і членів екіпажу.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що у результаті удару по Бейруту три тижні тому ліквідовано Хашема Сафіддіна, котрого називали ймовірним наступником раніше ліквідованого лідера “Хезболли” Хасана Насралли.

У 2024 році частка матеріалів екологічної тематики в онлайн-медіа становить лише 1,4% від загальної кількості публікацій. Цей показник знизився на 0,6% проти 2021 року, коли він становив 2%. Згідно з думкою експертів ІМІ, падіння відбулося через переорієнтацію інформаційної уваги журналістів на війну. Проте таке зміщення фокуса є небезпечним, адже екологічні питання, зокрема наслідки воєнних дій, залишаються важливими для довгострокового розвитку України.

Глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен закликала Берлін нарешті відмовитися від ілюзій стосовно РФ Про це вона заявила на зустрічі глав МЗС країн Північної Європи, у якій брала участь також представниця Німеччини Анналена Бербок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин.