Туреччина затримала 33 підозрюваних у шпигунстві на користь «Моссаду»

Джерело: Reuters

Турецька поліція затримала 33 осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь ізраїльської розвідувальної служби “Моссад” і нападах на іноземців, які проживають у Туреччині.

Минулого місяця турецькі офіційні особи попередили Ізраїль про “серйозні наслідки”, якщо він спробує полювати на членів войовничого угруповання ХАМАС, які проживають за межами палестинських територій, у тому числі в Туреччині. Президент Туреччини Таїп Ердоган попередив, що це було б помилкою.

Туреччина, на відміну від більшості своїх західних союзників і деяких арабських країн, не класифікує ХАМАС як терористичну організацію.

Поліція провела рейди в 57 місцях у восьми провінціях у рамках розслідування, яке отримало назву “Операція “Кріт”” і розпочате антитерористичним бюро прокуратури Стамбула та розвідувальним агентством MIT.

Вони заявили, що підозрювані, ймовірно, мали на меті ідентифікувати, стежити, нападати та викрадати іноземних громадян, які проживають у Туреччині. Державне інформаційне агентство Anadolu повідомило, що влада розшукує ще 13 осіб.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.