ЦАХАЛ ліквідував командувача ХАМАСу: він керував нападом на Кіссуфім 7 жовтня

Джерело: The Times of Israel

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію під час нічного авіаудару командира роти елітних сил ХАМАСу в місті Дейр-ель-Балах, розташованого в центрі Сектору Гази.

Як розповіли у виданні, Адель Мсамма командував терористами з підрозділу “Нухба”, які здійснили напад на громаду Кіссуфім 7 жовтня 2023 року, а також іншими членами ХАМАСу, які тоді атакували прикордонні громади Беері та Нірім.

“Після цього Мсамма очолив бойові дії у Секторі Гази проти наших сил”, – зазначили представники ЦАХАЛу.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

У США помер очільник організації FETÖ Фетхуллах Гюлен, екстрадиції якого Туреччина вимагала від США через нібито його причетність до спроби державного перевороту 15 липня 2016 року.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.