В США чоловік заліз у двигун реактивного літака та загинув

Джерело: CNN

Поліція штату Юта (США) розслідує смерть чоловіка, який ввечері в понеділок, 1 січня, заліз у двигун літака Delta Air Lines на землі в міжнародному аеропорту Солт-Лейк-Сіті.

В аеропорту розповідають, що 30-річний чоловік потрапив на безпечну зону рампи аеропорту через аварійний вихід термінала, “побіг до південного кінця західної злітно-посадкової смуги аеропорту, де тривали операції з видалення льоду, і заповз у двигун літака, який не рухався”.

Рятувальники виявили чоловіка “без свідомості та не змогли його реанімувати. Наразі незрозуміло, які травми спричинили смерть чоловіка”, – повідомили в аеропорту. 

За даними департаменту поліції Солт-Лейк-Сіті (штат Юта, США), чоловік був ідентифікований як Кайлер Ефінгер, житель Парк-Сіті, штат Юта.

У департаменті повідомили, що в Ефінгера був посадковий талон на рейс до Денвера.

За даними поліції, залізши у двигун реактивного літака, Ефінгер помер на місці. Буде проведено розтин, щоб встановити причину та спосіб смерті.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.