Позитивні результати щодо отримання заморожених активів РФ очікуються цього року – Шмигаль

Джерело: Денис Шмигаль у Telegram

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду заявив, що у 2024 році одне з ключових завдань – це спрямування заморожених на Заході активів РФ на відновлення України.

За його словами, позитивні результати щодо цього питання очікуються вже цього року.

Прем’єр-міністр зазначив, що останні атаки російських терористів залишили без даху над головою сотні українців. А також наголосив, що уряд докладе всіх зусиль, щоб постраждалі мали змогу відремонтувати своє житло, а в разі потреби – придбали нове.

“Для цього є дієві інструменти. Зокрема, програма “єВідновлення”. На ремонти житла минулого року держава виплатила громадянам 2,2 млрд грн. Тепер відкрита можливість використання житлових сертифікатів для купівлі нерухомості. Це опція для людей, чиї квартири були цілком зруйновані”, – сказав Денис Шмигаль і додав, що цього року українці також зможуть отримати кошти за ремонти, які вони вже зробили раніше.

Глава уряду підкреслив, що Росія має за все заплатити, зокрема, компенсувати завдану Україні шкоду.

“Сполучені Штати, Євросоюз та інші країни впритул наблизилися до вирішення цього питання. Вже є перші прецеденти змін до законодавств, що передбачають механізми передачі коштів. Наразі важливо це звести в єдину чітку систему, до якої будуть залучені країни ЄС та G7”, – зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, уряд разом з українськими дипломатами постійно працює над цим питанням, і позитивні результати очікуються вже цього року.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.