Сицилійський співак видав пісню про відродження життя на руїнах українською й італійською

Джерело: Міністерство культури та інформаційної політики України

Сицилійський співак Альфонсо Москато випустив пісню про відродження життя на руїнах українською й італійською мовами.

Пісня “L’enigma – Загадка” була створена у співавторстві з українкою Ольгою Єрмак, фахівчинею з музичного бізнесу, відомою як Мідна у поетичних колах, яка переїхала до сицилійського міста Палермо через війну.

Пісня звучить як драматична історія кохання, яка розгортається в умовах, несумісних з романтикою. Та попри ліричність сюжету, вона має глибоке метафоричне підґрунтя і говорить про загадку життя, яке відроджується на руїнах.

Композиція була створена на одному подиху, прямо у студії артиста. Її образи виникли з вірша Мідної “Поле” зі збірки “Стосонце” і розвинулися у нову неповторну історію. До цього Альфонсо Москато ніколи не чув української мови.

Усі кошти від прослуховувань будуть передані до фонду “Голоси дітей”, що опікується дітьми України, які постраждали внаслідок війни.

Пісня доступна на Bandcamp та інших музичних платформах.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.