Відкрито 180 кримінальних проваджень: очільник МВС про сприяння в ухиленні від мобілізації

Джерело: МВС України

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що Національна поліція України, Державне бюро розслідувань та Служба безпеки спільно працюють над запобіганням випадків отримання неправомірної вигоди за ухилення від мобілізації за трьома категоріями.

Відповідаючи на запитання журналістки щодо недопущення таких випадків, міністр зауважив, що в країні має працювати система контролю зі сторони військової служби правопорядку, військових керівників і правоохоронних органів.

“Ми говоримо і про превенцію. Ми розділяємо ці зловживання за трьома напрямками: зловживання працівниками ТЦК, зловживання зі сторони працівників ВЛК і зловживання фахівцями Медико-соціальної експертної комісії. Є достатньо практичні результати роботи. Я можу сказати за Національну поліцію – це 180 кримінальних проваджень, в межах яких ми працюємо”, – наголосив очільник МВС.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.