Синоптики попередили про погіршення погодних умов у країні 7 – 9 січня

Джерело: Укргідрометцентр

В Україні протягом 7 – 9 грудня очікується суттєве погіршення погодних умов: значні опади та похолодання.

За інформацією синоптиків, 7-9 січня в Україні очікується вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні нашої країни.

Відтак, вдень 7 січня та протягом доби 8 січня у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях – значний сніг (приріст снігового покриву 10-20 см, в Кіровоградській та Дніпропетровській областях – до 30 см).

Водночас в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях – значні опади (дощ з переходом в сніг), ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву 5-15 см).

У центральних, східних та південних областях – пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети; на дорогах більшості областей країни – ожеледиця.

Також упродовж 7 – 9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури: до -13…-20 градусів (на Чернігівщині та Сумщині – до -19…-25 градусів), у південній частині – від -7 до 15 градусів.

“Складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах, погіршення умов життєзабезпечення населення”, – наголосили синоптики.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.