На ТОТ Запорізької області росіяни змінюють етнічний склад населення – мер Мелітополя

Джерело: мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram

Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що на тимчасово окупованій території Запорізької області російські загарбники посилено змінюють етнічний склад населення.

“Спочатку довели місцевих мешканців до зубожіння. Тепер через окупаційний центр зайнятості пропонують безробітним їхати на заробітки на Росію. Натомість завозять на ТОТ гастролерів із РФ”, – зазначив Іван Федоров.

За його словами, станом на зараз 50% населення Мелітополя – немісцеві.

Натомість до повномасштабного вторгнення РФ у місті проживало 150 тисяч осіб. За два роки окупації близько 90 тисяч виїхали до інших міст України та світу.

У Мелітополі залишилось 60 тисяч корінних мешканців, проте приблизно стільки ж понаїхало з країни-агресорки.

“Виходячи на вулицю, мелітопольці не зустрічають знайомих облич – навколо недолюди з Росії”, – додав мер Мелітополя.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що російські окупанти готуються завдати удару по українських ядерних об’єктах.

На Торецькому напрямку бійці 12-ої бригади спеціального призначення “Азов” спільно із суміжними підрозділами взяли в полон 17 солдатів російської армії. 

У Московській області невідомий обстріляв автомобіль полковника російської армії Нікіти Клєнкова. Окупант загинув. Тому, хто стріляв, вдалося втекти, його розшукує поліція.

У Міноборони поінформували, що відтепер медична допомога на полі бою надаватиметься з урахуванням реального польового досвіду українських військових медиків і напрацювань партнерів з НАТО.

В Іспанії поліція вилучила 13 тонн заборонених хімікатів, які прямували до РФ попри санкції, запроваджені щодо Росії, як відповідь на вторгнення в Україну.