У ГУР підтвердили, що РФ може активізувати наступ на Харківщині

Джерело: LIGA.net

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов прокоментував статтю The Telegraph щодо ймовірного наступу росіян на Харківщині. За його словами, окупанти дійсно можуть активізувати наступ на Куп’янському напрямку.

У статті також вказувалось, що дата початку російського наступу – 15 січня, проте у розвідці не можуть підтвердити цю інформацію.

Юсов пояснив, що розвідка фіксує накопичення російських сил на Куп’янському напрямку, а тому не виключено, що РФ спробує посили на цій ділянці наступ.

“Разом з тим не можемо стверджувати, що росіяни готують ці дії саме на вказані дати. Українські сили безпеки та оборони вживають необхідних заходів для реагування”, – заявив представник ГУР.

Додамо, що аналітики ISW також повідомляли, що протягом наступних тижнів Росія спробує почати наступ на Куп’янському напрямку. Фахівці зауважили, що окупанти можуть перекинути на вказаний напрямок сили, які менш деградовані у порівнянні з угрупованнями на інших ділянках фронту на сході України.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.