У Литві ремонтуватимуть танки Abrams – Міноборони

Джерело: пресслужба Міноборони Литви

У Литві розпочали ремонтувати танки Abrams підрозділів армії США, котрі дислокуються на території країн Балтії.

Ми посилюємо логістичну підтримку наших союзників. З початку 2024 року сили США зможуть ремонтувати свою важку військову техніку у найсучаснішій армійській майстерні литовського війська біля населеного пункту Рукла, — зазначили у повідомленні.

Зауважується, що нині вже прибули перші танки Abrams і ремонтуються як американськими, так і литовськими військовими фахівцями.

Раніше у Литві погодили ремонтувати танки Leopard, які зазнали пошкоджень внаслідок бойових дій в Україні. Роботи проводитиме литовська армія спільно з оборонною промисловістю Німеччини.

  • Міністерство оборони Литви оголосило про новий пакет військової підтримки Україні, що містить постачання двох пускових установок NASAMS, які країна придбала влітку.
  • У Міністерстві оборони України заявили, що Литва зацікавлена у співпраці з Україною у галузі досліджень і розробок оборонної промисловості.
  • Міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас презентував оновлену концепцію “Коаліції з розмінування” заступникові міністра оборони України Юрію Джигиру під час його візиту до Вільнюса.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.