LEGO судиться з компанією зі Стрия через порушення авторських прав

Джерело: LVIV.MEDIA посилаючись на ухвалу Господарського суду у Львівській області

Данська компанія LEGO позивається до ТОВ “Компанія Генезіс” зі Стрия через іграшки, які порушують авторське право, й вимагає знищити понад 11 тис. таких конструкторів.

Згідно зі справою, стрийська компанія ТОВ “Компанія Генезіс” у 2023 році замовила 11 064 дитячих конструкторів торговельної марки Alle Blox. 

У квітні 2023 року про ввезення цих іграшок до України дізнався представник компанії LEGO з повідомлення Львівської митниці. Він звернувся до Господарського суду Львівської області, щоб зупинити митне оформлення конструкторів Alle Blox, оскільки вони порушують авторські права.

Представник LEGO заявив, що компанія провела експертне дослідження іграшок, замовлених компанією “Генезіс”, і встановила, що виробник Alle Blox скопіював дизайн двох запатентованих LEGO фігурок. Тому LEGO просить припинити розмитнення конструкторів, вилучити їх з обігу й знищити. 

11 січня відбудеться наступне засідання, на якому розв’язуватимуть це питання.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.