Іспанія спорядила Україні два санітарні БТР

Джерело: Хосе Мануель Альбарес/X

В Іспанії підготували до передачі Україні два колісні бронетранспортери BMR, адаптовані для евакуації поранених, повідомив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес.

Представник уряду відвідав підприємство компанії TECNOVE, котра займалася переобладнанням цих БТР у медичну версію.

Глава МЗС вкотре запевнив, що Іспанія підтримуватиме Україну “стільки, скільки буде потрібно”.

Довідка. БТР BMR-600 – іспанський колісний бронетранспортер 1970-х років. Розроблено у першій половині 1970-х років фірмою Pegaso, м. Санта-Барбара. Серійне виробництво плаваючого бронетранспортера розпочалося у 1979 році.

Базовий варіант призначено для перевезення 11 військовослужбовців та двох членів екіпажів: водія і стрільця. Корпус машини виготовлено з алюмінієвої броні. Місце водія знаходиться у передній частині корпусу зліва. У даху корпусу над сидінням водія є люк. Рух на плаву здійснюється за допомогою обертання коліс. Швидкість на воді – до 9 кілометрів на годину.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.