Фінляндія планує залишити закритим кордон із Росією

Джерело: Yle

Фінляндія вирішила продовжити закриття пунктів пропуску на східному кордоні з Росією, яке планувалося завершити 14 січня.

“За нинішньої ситуації важко очікувати, що кордон буде відкрито”, — сказав журналістам співрозмовник.

Причиною цього рішення уряд вказує на інформацію, отриману від влади, згідно з якою діяльність Росії “не змінилася або змінюється після закриття східного кордону”.

Нове рішення про продовження закриття кордону буде прийнято у четвер, 11 січня, на засіданні уряду.

Міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен зауважила, що у неї немає інформації про будь-які зміни в діяльності Росії або її плани після закриття пунктів пропуску на кордоні.

  • Уряд Фінляндії намагається продовжити рішення щодо закриття кордону з РФ після 15 січня, коли спливає термін дії відповідного погодження. Нині триває пошук правових підстав.
  • 14 грудня 2023 року міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен заявила про закриття кордону з Росією, щоб зупинити неконтрольований потік мігрантів, лише через кілька годин після того, як північна країна припинила двотижневе перекриття усіх пунктів між двома країнами.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.