З Одеси запустять трансфер до аеропорту Кишинева: до допомоги долучиться ООН

Джерело: голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер

З метою полегшення подорожі українців, які направляються до аеропорту Кишинева з Одеси, заплановано впровадження спеціального автобусного сервісу за ініціативи проєкту “Аеротрансфер”. Реалізовує цей проєкт одеська влада спільно з Програмою розвитку ООН в Україні.

Його метою є прискорення транспортування громадян, які планують вирушити до аеропорту “Кишинів”, а також розвантаження пунктів пропуску на кордоні. Також планується зменшити затори і прискорити процедури перетину кордону в регіоні, зокрема, у районі МПП “Маяки – Паланка – Удобне”.

Пасажири з квитками на літак матимуть можливість скористатися спеціальним трансфером, що забезпечує зв’язок між Одесою та аеропортом. Аеропорт у Кишиневі знаходиться близько до кордону з Україною і став одним із ключових вузлів для українців, що подорожують до інших країн під час повномасштабного вторгнення Росії.

Олег Кіпер вказав, що запровадження організованого транспортного зв’язку також сприятиме поліпшенню обслуговування в галузі міжнародних перевезень та зменшенню навантаження на автодороги регіону.

Для реалізації проєкту “Аеротрансфер” потрібні автобуси для перевезення пасажирів, і в цьому питанні розраховують на підтримку Програми розвитку ООН в Україні. Загалом, в Одеській області обрано 20 проєктів для впровадження, і Європейський Інвестиційний Банк вже виділив 29 млн євро на їхню реалізацію.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.