Ріші Сунак сьогодні відвідає Україну – Sky News

Джерело: Sky News

У п’ятницю, 12 січня, глава уряду Великої Британії Ріші Сунак здійснить візит до України.

Зазначається, що Сунак прибуде до Києва, де оголосить про новий пакет допомоги Україні.

Під час візиту британський прем’єр зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. На зустрічі вони підпишуть угоду про співпрацю між державами, яка зобов’язує Велику Британію забезпечувати обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю.

Повідомляється, що Велика Британія надасть 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги Україні у 2024-2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

  • Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, під час якої сторони обговорили оборонну співпрацю, зокрема подальше посилення ППО України.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

17 жовтня у Брюсселі Президент Володимир Зеленський спільно з прем’єр-міністром Грецької Республіки Кіріакосом Міцотакісом підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки. Зокрема Греція зобов’язалася надавати додаткові ресурси для прискорення підготовки українських пілотів і технічного персоналу для літаків F-16.

Станом на 16:00 четверга, 17 жовтня, з початку доби по всій лінії фронту відбулося понад 120 бойових зіткнень. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках. 

Міністерство оборони США оголосило деталі додаткової безпекової допомоги Україні на 425 мільйонів доларів, про яку раніше повідомив глава Білого дому Джо Байден у розмові з президентом Володимиром Зеленським.