Донеччина: за добу росіяни здійснили 8 вогневих атак по області, є руйнації

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Протягом доби російські армійці обстріляли п’ять населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого зруйновано дві приватних оселі.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Мирноград, селище Щербинівка, села Бердичі, Новобахмутівка.

Російські армійці атакували мирне населення з авіації, ЗРК С-300, РСЗВ “Град”, артилерії. Пошкоджено 5 житлових будинків і ліцей.

Авіаудар окупанти завдали по Авдіївці. Зруйновано дві приватних оселі. Ще два будинки пошкоджено в Щербинівці.

Крім того, сьогодні після опівночі росіяни обстріляли ракетами С-300 Мирноград і Костянтинівку. Є пошкодження інфраструктури. Також внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено багатоквартирний будинок в Торецьку. Попередньо – ніхто не постраждав.

Тим часом, за допомогою поліції евакуйовано ще 150 осіб, з початку обов’язкової евакуації – 103 127 осіб, серед них 13 727 – діти, 5 155 – люди з інвалідністю.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.