У ПС пояснили слова Зеленського про знищення десятків одиниць авіації РФ за добу

Джерело: Юрій Ігнат в етері телемарафону

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував слова президента України Володимира Зеленського, який повідомив, що Україна за добу знищила 12 ворожих літаків та 26 гелікоптерів.

За словами Ігната, він не дуже хоче коментувати слова глави держави.

“Мабуть, усі прекрасно розуміють, про що йде мова. Не збили, мабуть, а знищили. Збити – це більше стосується в небі”, – сказав він.

Ігнат пояснив, що мовилось про знищення ворожої авіації саме на аеродромах базування.

“Саме про це, імовірно, говорив президент. Тому, звичайно, засоби, які нам постачають партнери, високоточна далекобійна зброя – це саме те, що потрібно нам для стримування агресора”, – додав речник.

ДОВІДКА: 11 січня президент Володимир Зеленський зазначив, що завдяки поставленій Заходом далекобійній зброї, Сили оборони лише за день збили 26 російських гелікоптерів і 12 ворожих літаків за раз. Глава держави акцентував на ефективності наданого озброєння та висловив вдячність партнерам за допомогу.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.