Херсонщина: за добу росіяни здійснили понад 70 обстрілів, загинуло двоє осіб

Джерело: очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Facebook

Протягом доби російські армійці понад 70 разів обстріляли Херсонську область, внаслідок чого двоє осіб загинуло.

Загалом росіяни випустили по Херсонщині 424 снаряди з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, БпЛА та авіації.

Зокрема, по місту Херсон ворог випустив 32 снаряди.

Російські армійці поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію навчального закладу.

Додамо, що в Україні триває 689-та доба від початку повномасштабного російського вторгнення. За цей час українські воїни знищили більш як 369 тисяч російських армійців.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 21 району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, артилерійському засобу, 2 засобах протиповітряної оборони, складу боєприпасів та радіолокаційній станції противника.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.