Порошенко передав прально-душові комплекси захисникам українського неба

Джерело: Петро Порошенко/Facebook

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко передав трьом підрозділам протиповітряної оборони прально-душові комплекси. У підрозділах, де є такі лазні, бійцям вдається бодай раз на тиждень прийняти душ в нормальних умовах.

Коли питаєш, де фронт, то всі думають, що фронт на Сході та Півдні. Але є ще один — повітряний фронт. І коли вночі в українських містах гучно — це ви чуєте вибухи зенітних ракет наших повітряних сил. Зараз у нашому волонтерському штабі представники трьох військових частин, які тримають небо над Україною, – наголосив Порошенко.

Політик пояснив, що захисники нині перебувають у полях, постійно переміщуються, і мати можливість прийняти душ, випрати однострій, підняти собі настрій — саме те, що їм потрібно.

Це те, чим ми можемо віддячити нашій ППО, – вважає п’ятий президент.

Зауважується, що Фонд Порошенка спільно з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовив для ЗСУ і передав у підрозділи більш як 130 лазне-пральних комплексів. Це означає, що десятки тисяч бійців можуть помитися і випрати речі в гарячій воді навіть на передовій. Комплекси – автономні, працюють на твердопаливних котлах і генераторах. Котел за 17 хвилин розігріває воду до 40 градусів. Також комплекс має по дві пральних і сушильних машини.

Військові підтвердили, що одного бака води вистачає, аби 25-30 бійців прийняли душ, і до 40 осіб можуть випрати одяг. Тож у підрозділах, де є такі лазні, намагаються хоча б раз на тиждень давати бійцям змогу помитися в нормальних умовах.

Цього разу техніку отримали військові 138 зенітно-ракетної бригади, який несе оборону на півдні, 208 полк, яка захищає небо на сході, а також 101 окремий полк звʼязку повітряних сил з Вінниці, який забезпечує захисників неба звʼязком по всій Україні.

Дякую, хлопці, що закриваєте українське небо від російських орків. Без вас було б набагато важче, – наголосив Порошенко.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.