Усе вироблене «оборонкою» РФ одразу відправляють на фронт ― ГУР

Джерело: Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький зауважив, все, що на сьогодні виробляється РФ, відразу відправляється на фронт і застосовується проти України. Тобто у ГУР не підтверджують інформацію стосовно того, що РФ суттєво наростила кількість озброєння та обсяги виготовлення зброї і військової техніки.

Скібіцький висловив припущення, що вивезення майже усіх снарядів із РБ, а також закупівля боєприпасів у КНДР та Ірану підтверджує факт, що РФ не вистачає власних озброєнь.

Представник ГУР також поінформував, що РФ намагається зберігати стратегічний резерв ракет на рівні 30%.

Якщо говорити про випущені крилаті ракети, то під час атак фіксувались вироби III, IV кварталу [2023 року] випуску. Це вкотре свідчить про те, що в них запаси не дуже великі, і те, що виробляється, відразу застосовується проти нашої держави, ― зазначив він.

Ситуація з безпілотниками типу “шахед” ― схожа. Агресор навчився виготовляти корпуси для цих дронів, збираючи ударні БпЛА із власних та завезених елементів.

Водночас у розвідці підтвердили, що мета РФ – до 2026 року вийти на повний, замкнений цикл виробництва саме таких БпЛА на своїй території.

Грудень показав, що навіть якщо у ворога і були якісь запаси, то вони на сьогодні вичерпуються, і всі ці БПЛА, які запускаються, буквально надходять з конвеєра, ― заявив Скібіцький.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.