Мода — частина культури: чому деякі світові знаменитості продовжують носити бренди РФ

Джерело: “Детектор медіа

Попри безумовну підтримку України, деякі світові знаменитості досі вважають прийнятним носити бренди російських дизайнерів та запрошувати на свої шоу громадян РФ. І все це під час повномасштабної збройної російської агресії. І хоча мода — безумовно частина культури, зазвичай одяг не сприймають як щось, пов’язане з політикою. Але усе по черзі.

Журналісти зауважили, що зовсім недавно в усіх стрічках новин була сукня від Frolov, у якій акторка та співачка Джей Ло знялася у новому музичному кліпі. І це, звісно популяризація українського бренду.

Джерело: instagram JLO

Однак Дженніфер дуже швидко розчарувала — знялася для обкладинки нового альбому в комбінезоні російського бренду Yanina Couture.

Джерело: Yanina Couture

Бренд росіянки достатньо популярний — на різних червоних доріжках повно її суконь. Ось вже у 2022-му на обкладинці видання Madame Figaro Моніка Белуччі позує в одній із них.

Джерело: Yanina Couture

Сама ж росіянка не раз зауважувала, що намагається довести Європі “що російська мода існує, і на такому ж рівні, що і європейська”.

Повертаючись до Дженніфер Лопес — вона вже давно є клієнткою дому і не раз публічно з’являлася в сукнях росіянки.

Джерело: Yanina Couture

Водночас це не єдиний приклад того, як українці радіють, що знаменитість обирала наш бренд, а згодом обурюються, що вона ж позувала вже в російському.

Зокрема креативний директор Balenciagа Демна Гвасалія, котрий став біженцем з Абхазії через напад Росії на Грузію. На фото він разом з акторкою Сальмою Хаєк.

Джерело: demnagram

Демна одразу підтримав Україну, у березні 2022 року показав колекцію, яку присвятив нашій країні, а на початку шоу прочитав вірш Олександра Олеся “Живи, Україно, живи для краси”.

Джерело: demnagram

Згодом Демна став амбасадором ініціативи президента з глобальної підтримки України United24, брав участь у різних акціях та шив одяг з патріотичними логотипами.

Та водночас на наступний свій показ запросив російську акторку Рінату Литвинову. Також вона брала участь у його фотосесіях.

Джерело: demnagram

А на минулому шоу Balenciagа запросили американську реперку Карді Бі, що напередодні виступила проти підтримки України та Ізраїлю.

Джерело: demnagram

Одначе, у грудні минулого року Гвасалія вніс російського співака Філіпа Кіркорова до чорного списку через його позицію стосовно війни проти України. Тож тепер Кіркоров не може купити сумку від Balenciaga у жодному бутику світу.

І таких прикладів, зауважують у виданні, дуже багато. І наголошують, що попри вдячність за підтримку України, все ж чудово, коли якась знаменитість звертає увагу на український одяг через сам виріб.

Ймовірно, що Бейонсе обрала для свого шоу капелюхи від Ruslan Baginskiy передусім тому, що вони класні, — мовить авторка статті.

  • Російський співак Філіп Кіркоров поскаржився, що потрапив до “чорного списку” дому моди Balenciaga через свою підтримку Росії у повномасштабній війні проти України.
  • Російську телеведучу Ксенію Собчак деякі називають “російською опозиціонеркою” попри те, що вона просуває пропагандистський наратив, що “все неоднозначно” щодо війни в Україні та після 24 лютого захищала Володимира Путіна, кажучи, що його треба зрозуміти.
  • Російська православна церква закликала співачку Аллу Пугачову вибачитися за її критику війни Росії в Україні.
  • Американська співачка Дженніфер Лопес представила новий кліп на пісню “Can`t Get Enough”, для якого обрала весільну сукню українського бренду FROLOV.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…