Елтон Джон став 19-тим у світі, хто отримав статус Egot

Джерело: The Guardian

Музикант сер Елтон Джон отримав першу у своїй кар’єрі нагороду “Еммі”, завдяки якій став 19-ою у світі людиною зі статусом Egot – тобто тим, хто володіє 4-ма основними преміями – “Еммі”, “Оскар”, “Тоні” і “Ґреммі”.

“Еммі” дісталась Елтону Джону за шоу “Ефір Елтона Джона: прощання зі стадіоном Доджерс”. Водночас 76-річний музикант не зміг бути присутнім на церемонії 15 січня через операцію на коліні.

Нагороду Елтона Джона на сцені отримали його продюсер Бен Вінстон та чоловік Девід Ферніш.

“Я не Елтон Джон, на жаль. У нього була операція на коліні. Він у повному порядку і він хотів би висловити свою любов та подяку Академії телебачення за цю неймовріну нагороду”, – сказав Вінстон.

Продюсер додав, що розумів, що шоу Елтона Джона стане історичним, адже це був його останній концерт у Північній Америці під час туру.

Досягнення Egot називають “Великим шлемом” у світі шоубізнесу. Серед інших володарів цього статусу – Річард Роджерс, Гелен Гейс, Ріта Морено, Джон Гілгуд, Одрі Гепберн, Марвін Гемліш, Джонатан Тунік, Мел Брукс, Майк Ніколс, Вупі Голдберг, Скотт Рудін, Роберт Лопес, Ендрю Ллойд Вебер, Тім Райс, Джон Ледженд, Алан Менкен, Дженніфер Гадсон, Віола Девіс.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.

У соціальній мережі BlueSky виникли технічні проблеми після масових реєстрацій користувачів, які пішли з соцмережі X після рішення її власника Ілона Маска оновити функцію кнопки “Заблокувати” на платформі.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Зірка американського серіалу “Спадкоємці” Гаррієт Волтер зіграє британську прем’єр-міністерку Маргарет Тетчер у драматичному серіалі “Браян і Маргарет”.