На деокупованих територіях України вдалося повністю відновити 474 об’єкти медзакладів

Джерело: МОЗ України

За майже два роки повномасштабної війни на деокупованих та неокупованих територіях України повністю вдалося відновити 474 об’єкти медичних закладів, пошкоджених росіянами.

Мовиться в першу чергу про медзаклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень, таких як вибиття вікон, пошкодження покрівлі, фасаду тощо.

Від початку повномасштабної війни вже вдалося повністю або частково відновити 857 об’єктів медзакладів, які пошкодили росіяни. Серед них: 474 об’єкти відновлено повністю та ще 383 об’єкти відновлено частково. Найбільше – у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській і Чернігівській областях.

Зазначимо, що росіяни продовжують цілеспрямовано та системно руйнувати українські лікарні, поліклініки, амбулаторії, пологові та інші медзаклади, а також тероризувати мирне населення, тим самим створюючи додаткове навантаження на систему охорони здоров’я.

Зокрема, російські снаряди та ракети зруйнували вщент 195 обʼєктів медзакладів, які не вдасться відновити. Ще 1 508 обʼєктів медзакладів пошкоджено. 

Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпровщини, Херсонщини, Запоріжжя. Інформацію щодо Луганської області неможливо отримати в повному обсязі.

Крім того, за час повномасштабної війни росіяни пошкодили 103 автівки екстреної медичної допомоги, ще 256 автомобілів знищили та 125 машин “екстренки” — захопили.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…