Торік природні катаклізми завдали збитків на €230 млрд у всьому світі

Джерело: ORF

Згідно з даними німецької компанії зі страхування ризиків Munich Re, у 2023 році природні катаклізми завдали збитків на суму майже 230 мільярдів євро у всьому світі.

“Munich Re вважається найбільшою страхувальною компанією у світі. Будучи перестрахувальником, вона бере на себе ризики страхових компаній і публікує щорічний баланс глобальних збитків від природних катастроф. За останніми даними, минулого року вони завдали загальних збитків на суму 250 мільярдів дол. (близько 228 млрд євро)”, – йдеться у повідомленні.

При цьому найбільшою і найтрагічнішою природною катастрофою став землетрус у прикордонному регіоні між Сирією та Туреччиною 6 лютого, який забрав близько 58 тис. життів та завдав збитків на суму близько 50 млрд дол., лише невелика частина з яких була застрахована.

Дані Munich Re свідчать, що це становить близько десятої частини загальних збитків. Загалом у 2023 році близько 74 тис. людей загинули в результаті стихійних лих – більше, ніж будь-коли після землетрусу на Гаїті у 2010 році.

Відповідно до Munich Re, лише “звичайні” шторми минулого року завдали збитків на 76 млрд дол., 58 млрд з яких були застраховані.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.