На Ґетеборзькому кінофестивалі у Швеції покажуть чотири українські фільми

Зображення: Держкіно

Джерело: Державне агентство України з питань кіно

Цьогоріч у програмі 47-го Ґетеборзького міжнародного кінофестивалю, який відбуватиметься з 26 січня до 4 лютого 2024 року у Швеції, покажуть чотири українські фільми.

Зокрема, у секції International Competition буде представлено драму “Ти мене любиш?” режисерки Тоні Ноябрьової.

Стрічка розповідає про дорослішання 17-річної Кіри на тлі розпаду СРСР. Дівчина стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої.

Інші три українські стрічки потрапили до секції Voyage, це зокрема:

“Дім за склом” режисера Тараса Дроня.

Фільм розповідає про історію архітекторки Вікторії, життя якої кардинально змінюється після того, як її донька зникає зі своїм хлопцем, звинуваченим у торгівлі наркотиками. Вікторія починає розслідування і намагається довести невинуватість доньки, щоб зберегти свою бездоганну репутацію та не втратити важливий проєкт.

“Фото на памʼять” режисерки Ольги Черних, зняте у копродукції України, Німеччини та Франції.

Це фільм про довгий шлях однієї родини крізь війну, зокрема – про пошуки способів пережити втрати, яких зазнали три покоління жінок у сім’ї режисерки: вона сама, її мати та бабуся, яка залишається в окупації.

“Фотофобія” режисерів Івана Остроховського та Павола Пекарчика.

Сюжет драми розповідає про 12-річного Нікі, який з родиною живе на станції харківського метро. Тут вони ховаються від війни. Саме тому для сім’ї Нікі денне світло – синонім смертельної небезпеки, і хлопчику не дозволяють виходити назовні.

Довідково. Ґетеборзький кінофестиваль – щорічний міжнародний кінофестиваль у Швеції, який проводять із 1979 року. Він є найбільшим кінофестивалем у скандинавських країнах і найважливішою подією кіноіндустрії Північної Європи.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.