В Індії відкрили ділянку дороги, побудованої з відходів промисловості

Джерело: Financial Express

В Індії фахівці використали приблизно 80 000 тонн сталевого шлаку, аби створити перший національний відрізок дороги із промислових відходів. Технологію представив Індійський Центральний дорожній науково-дослідний інститут.

За словами головного наукового співробітника Сатіша Панді, дорога зі сталевого шлаку має на 28% тоншу структуру порівняно зі звичайними дорогами із бітумним покриттям. Водночас вона на 32% вигідніша економічно, оскільки має довший термін служби.

Сталевий шлак володіє вищими механічними властивостями порівняно з природними наповнювачами і був використаний у всіх шарах дорожнього покриття. Ділянка дороги знаходиться на трасі між Мумбаєм та Гоа. Вона має чотири смуги та простягається на один кілометр.

Ця автошляхова ділянка – значущий крок у напрямку сталого будівництва доріг, перетворюючи промислові відходи на цінний ресурс для зведення надійних і екологічно чистих автомагістралей, за словами науковців. Директор інституту Маноранджан Паріда повідомив, що в межах проєкту розробляються національні рекомендації щодо використання обробленого сталевого шлаку в будівництві доріг.

Колишня перша леді Мішель Обама виступила на підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс у передвиборчій кампанії. Вона зосередила увагу на загрозах, які, на її думку, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп несе для здоров’я жінок.

Ілон Маск, який уже є найбагатшою людиною у світі, додав ще $26 мільярдів до своїх статків 24 жовтня після того, як акції його компанії Tesla продемонстрували найбільше зростання з 2013 року.

У ніч на 27 жовтня російські війська завдали ударів по енергетичних об’єктах у Сумській області. Зокрема атака з використанням безпілотників типу “шахед” спрямовувалась на об’єкти критичної інфраструктури в Роменському районі.

Федеральна прокуратура Нью-Йорка висунула обвинувачення генералу Корпусу вартових Ісламської революції Ірану (КВІР) Рухоллі Базганді та ще трьом особам щодо змови з метою вбивства журналістки “Голосу Америки” Масіх Алінеджад у Брукліні у 2022 році.

Кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зрівнялися за рівнем підтримки у семи штатах, які можуть вплинути на результати голосування.