У Бельгії знайшли викрадені картини Пікассо та Шагала вартістю 900 тисяч доларів

Джерело: The Independent

Бельгійська поліція виявила викрадені картини Пабло Пікассо та Марка Шагала у підвалі міста Антверпен (Бельгія). Ці картини викрадено в Тель-Авіві, Ізраїль, у 2010 році з колекції одного з колекціонерів мистецтва і оцінюються у близько 900 тисяч доларів.

Слідчі федеральної поліції Бельгії встановили, що це картини “Чоловік у молитві” Марка Шагала, підписана у 1970 році, та “Голова” Пабло Пікассо, датована 1971 роком.

Фото: Reuters

Під час викрадення також було поцуплено прикраси на суму 680 000 доларів, але наразі знайдено лише картини.

Місцева поліція заявила, що картини знаходяться у задовільному стані. Вже розпочато розслідування після того, як джерело повідомило, що бельгієць пропонує ці картини на продаж. Розслідування призвело поліцію до Антверпена, де картини виявлено у підвалі.

Місцевий прокурор повідомив, що головного підозрюваного затримали і звинуватили у зберіганні вкрадених картин.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.