Розслідування смерті зірки «Друзів» Метью Перрі офіційно завершено

Джерело: People

Департамент поліції Лос-Анджелеса підтвердив інформацію про рішення влади більше не розслідувати передчасну смерть американського актора Метью Перрі, відомого за роллю Чендлера Бінга в серіалі “Друзі”.

За словами судмедексперта округу Лос-Анджелес, справа щодо смерті актора вважається закритою.

ДОВІДКОВО. Метью Перрі помер на 54 році життя в суботу, 28 жовтня 2023 року, у своєму будинку в Лос-Анджелесі.

У звіті про розтин зазначається, що причиною смерті актора стала гостра дія кетаміну. Утоплення, ішемічна хвороба серця та вплив бупренорфіну (препарату, що використовується для лікування розладів, пов’язаних із наркозалежністю) також були вказані як фактори, що сприяли його смерті, яку визнано випадковою.

Згідно зі звітом, кетамін має медичне й хірургічне застосування як анестетик, а також відомий як рекреаційний наркотик. Він також може мати короткочасні галюцинаторні та психоделічні ефекти.

Утім, Перрі лікувався за півтора тижня до смерті. Тому кетамін в організмі актора на момент його смерті не міг бути наслідком цієї інфузійної терапії, оскільки період напіврозпаду кетаміну становить 3-4 години або менше.

Раніше Перрі розповідав про свою боротьбу із залежністю. Зокрема у своїх мемуарах 2022 року “Друзі, коханці та велика жахлива річ” він розповів про свій шлях до тверезості – і про почуття гордості за те, що залишався чистим.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.