Зеленський: якщо Трамп може зупинити війну за добу, то йому «достатньо приїхати до Києва»

Джерело: Зеленський в інтерв’ю Channel 4 News

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю, яке вийшло у ввечері в п’ятницю, 19 січня, запросив колишнього президента США Дональда Трампа до Києва, якщо той зможе “зупинити війну протягом 24 годин”, як він раніше обіцяв.

Трамп заявляв, що якби він був президентом, то міг би припинити війну Росії проти України протягом 24 годин.

“Так, будь ласка, Дональд Трамп — я запрошую вас в Україну, до Києва. Якщо ви зможете зупинити війну протягом 24 годин, я думаю, буде достатньо приїхати до Києва, у будь-який день, коли я тут”, — сказав Зеленський.

Він додав, що якщо у Трампа є “формула” припинення війни, то він хоче знати, яка вона.

Зазначимо, що це вже вдруге Зеленський запрошує Трампа відвідати Україну. Вперше він запросив його в листопаді 2023 року, щоб він міг особисто побачити масштаби російського вторгнення. Тоді Зеленський зазначив:

“Якщо він зможе приїхати сюди, мені знадобиться 24 хвилини – так, 24 хвилини… щоб пояснити Трампу, що він не може керувати цією війною. Він не може принести мир через Путіна”.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…