До Києва прибув глава польського уряду Туск

Джерело: канцелярія прем’єр-міністра РП у соцмережі X

Зранку 22 січня стало відомо, що до України прибув глава польського уряду Дональд Туск. Він приїхав до Києва.

“Прем’єр-міністр Дональд Туск розпочинає візит до Києва, де він зустрінеться з Президентом Володимиром Зеленський та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем”, — йдеться у повідомленні.

Фото: канцелярія прем’єр-міністра РП

Візит Туска було анонсовано раніше. Очікується, що сторони порушать питання блокади кордону з Україною.

Глава польського уряду заявляв, що для нього разом з президентом Польщі Анджеєм Дудою “ситуація в Україні та на фронті є питанням №1 для польської безпеки”.

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.