Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство

Джерело: президент України Володимир Зеленський у вітанні з нагоди Дня соборності

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроєкт про впровадження інституту множинного громадянства. Глава держави оголосив про це під час свого привітання з нагоди 105-ї річниці Дня Соборності України.

За його словами, цей проєкт закону надасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства.

Він додав, що це надасть можливість мати громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу, окрім громадян країни-агресора. Зеленський подякував всім, хто, залишивши рідну землю під час еміграції, надалі підтримує Україну з інших країн світу.

Президент також зазначив важливість цього рішення для іноземних добровольців, які встали на захист України, наголосивши, що Україна стане для них другим домом.

“Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України. За свободу якої ми боремося. Б’ємося за право бути українцями. І відповідне рішення – один з елементів такої свободи, одна з можливостей реалізації такого права. Права бути українцем”, – наголосив Зеленський.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.