ЗСУ знищили або пошкодили 35 російських кораблів – речник ВМС

Джерело: Дмитро Плетенчук в етері телемарафону

22 січня речник ВМС Дмитро Плетенчук повідомив, що станом на сьогодні Сили оборони знищили або пошкодили вже 35 російських кораблів.

Плетенчук уточнив, що знищено 22 та пошкоджено 13 одиниць ворожого флоту. Додавши, що це вагомий показник, враховуючи загальну кількість.

Водночас серед пріоритетних цілей для знищення безумовно носії крилатих ракет. Зокрема в азовсько-чорноморському регіоні перебувають десять одиниць такої техніки, зокрема чотири субмарини.

Найбільше загрожують носії крилатих ракет. Це зброя дистанційної фактичної дії, її можна застосовувати з різних дислокацій у Чорному морі, зберігати певну відстань досить велику, наскільки це можливо в морі, для того, щоб якось реалізувати безпеку. Станом на сьогодні ці кораблі є найбільшою загрозою для України, — акцентував Плетенчук.

Разом з тим, великі десантні кораблі РФ становлять не меншу зацікавленість для ЗСУ.

Зауважимо, в Україні триває 698-ма доба повномасштабного російського вторгнення. За цей час, станом на 21 січня, українські захисники знищили більш як 376 тисяч російських військових.

Також протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження району зосередження особового складу, пункту управління, 3 артилерійським засобам та засобу ППО противника.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.