ХАМАС відкинув пропозицію Ізраїлю про припинення вогню в Секторі Гази – АР

Джерело: Associated Press

За словами високопосадовця з Єгипту, терористичне угруповання ХАМАС відкинуло пропозицію Ізраїлю про припинення бойових дій у Секторі Гази терміном на два місяці.

Як розповіли в інформагентстві, Ізраїль запропонував, що в межах припинення вогню ХАМАС повинен був би звільнити ізраїльських заручників в обмін на звільнення палестинців, ув’язнених Ізраїлем. Згідно з цією пропозицією, Єх’я Сінвар та інші лідери ХАМАСу в Газі могли б переїхати до інших країн.

“Угруповання наполягає на постійному припиненні вогню перед будь-яким подальшим звільненням заручників. Ізраїльські лідери поки що виключають таку можливість”, – йдеться в матеріалі.

Зазначається, що лідери ХАМАСу відмовляються покинути Газу, вимагаючи при цьому, щоб Ізраїль повністю вивів свої війська з цієї території і дозволив палестинцям повернутися до своїх домівок.

Як зауважив посадовець, який говорив на умовах анонімності, Єгипет і Катар, котрі виступали посередниками у попередніх угодах між Ізраїлем і ХАМАСом, розробляють багатоступеневу пропозицію, щоб спробувати подолати розбіжності. Пропозиція передбачатиме припинення війни, звільнення заручників і висунення плану вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

В офісі прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху відмовилися коментувати переговори, посилаючись на потенційні ризики для заручників.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.