У Саудівській Аравії відкриють перший за понад 70 років алкогольний магазин

Джерело: BBC News

Саудівська Аравія заявила, що відкриє в Ер-Ріяді перший за більш ніж 70 років алкогольний магазин для обраної групи немусульманських емігрантів.

Клієнтура буде обмежена дипломатичним персоналом, який роками імпортував випивку в запечатаних офіційних пакетах, відомих як дипломатична валіза.

Офіційні особи Саудівської Аравії заявили, що магазин буде протидіяти “незаконній торгівлі алкоголем”.

Закон, який забороняє алкоголь, діє з 1952 року, після того як один із синів короля Абдулазіза п’яним застрелив британського дипломата.

Новий магазин буде розташований у дипломатичному кварталі Ер-Ріяда на захід від центру міста. Джерело, знайоме з планами, повідомило, що магазин плануєть відкрити протягом кількох тижнів. Однак будуть обмеження:

  • До магазину не допускатимуть осіб молодше 21 року, а всередині “потрібно бути в належному одязі”
  • Люди, які п’ють, не зможуть надіслати проксі, наприклад водія
  • Щомісячні обмеження будуть застосовуватися, йдеться в заяві.

Незрозуміло, чи матимуть доступ до магазину інші немусульманські емігранти. Мільйони експатріантів живуть у Саудівській Аравії, але більшість із них – мусульманські робітники з Азії та Єгипту.

У Саудівській Аравії діють суворі закони проти вживання алкоголю, які можуть каратися сотнями ударів батогом, депортацією, штрафами або тюремним ув’язненням, а експатріантам також загрожує депортація. У рамках реформ побиття батогом було здебільшого замінено тюремним ув’язненням.

Алкоголь був доступний тільки через дипломатичну пошту або на чорному ринку.

Через складну ситуацію на фронті Президент Володимир Зеленський дав доручення перенести всі міжнародні заходи за його участі, заплановані на найближчі дні.

Станом на 11:30 середи, 15 травня, на Харківському напрямку армія РФ активних дій з початку доби не проводила, а намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування. 

В українських соцмережах зреагували на виступ державного секретаря США Ентоні Блінкена, який зіграв на гітарі у підземному барі Києва.

В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрили виставку артефактів енергетичного обладнання, що зазнало руйнування.

Джерело: The Irish Times і The Guardian Влада Дубліна оголосила, що робота порталу прямого відеозв’язку з Нью-Йорком…