Донеччина: за добу росіяни здійснили 15 вогневих атак, загинуло двоє осіб

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області

Протягом доби російські армійці обстріляли 9 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого загинуло двоє осіб.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Мирноград, Новогродівка, Часів Яр, селища Очеретине, села Новобахмутівка, Серебрянка.

По житловому сектору ворог бив з авіації, ЗРК “С-300”, РСЗВ “Ураган”, артилерії, а також дронами.

Пошкоджено 65 цивільних об’єктів – 24 житлових будинки, лікарня, дитсадок, школа, магазини, гаражі, 33 автомобілі.

З артилерії росіяни накрили Красногорівку, вбили 60-річну жінку.

Ще одна людина загинула внаслідок обстрілу Серебрянки.

Внаслідок ракетного удару по Новогродівці, за уточненими даними, поранено дитину. Пошкоджено 12 будинків, лікарню, магазин, гаражі та автомобілі.

Авіаударом по Авдіївці частково зруйновано дев’ятиповерхівку.

Крім того, сьогодні близько 3:30 російські окупанти спрямували ракету на Слов’янськ, поцілили в промисловий об’єкт. Руйнувань зазнало підприємство, 4 багатоквартирних будинки, котельня та газопровід. Інформації про постраждалих не надходило.

Тим часом, за допомогою поліції евакуйовано ще 152 особи, з початку обов’язкової евакуації – 104 723 особи, серед них 14 037 – діти, 5 313 – люди з інвалідністю.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.