«В цьому місяці наші команди, України та Польщі, перезавантажили відносини», – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в суботу, 27 січня, наголосив, що команди України та Польщі цього місяця “перезавантажили відносини” і мають “чіткі орієнтири”.

“Фактично в цьому місяці наші команди, України та Польщі, перезавантажили відносини. І маємо хороше розуміння одне одного, маємо чіткі орієнтири – що важливо для наших суспільств, для наших безпекових інтересів”, – сказав Зеленський. 

Він також наголосив, що Польща приєдналася до безпекової декларації G7 й загалом вже приєднались 32 країни.

Президент згадав про підписану безпекову угоду з Великою Британією, зазначив, що “тривають такі перемовини про нові безпекові угоди” і наголосив, що “уже скоро будуть нові результати щодо безпекових гарантій для України”.

Зеленський також зазначив, що потрібен новий пакет санкцій Євросоюзу, і “ми готуємо його”. 

“А також готуємо нові кроки, щоб обмежити російську здатність обходити санкції. Кожен прояв тиску на Росію – це наближення миру. Кожен прояв допомоги Україні – це захист життя. Я вдячний усім, хто з Україною!”

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.