У перший рейс вирушив найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas: екологи проти

Джерело: BBC

У суботу, 27 січня, найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas американської компанії Royal Caribbean відправився з порту в Маямі на свій перший рейс. Зазначається, що корабель, який працює на природному газі, викликає занепокоєння екологів через можливе витікання метану.

За словами представників компанії, Icon of the Seas стартує у семиденну подорож островами тропіків і обіцяє відкрити “нову еру відпочинку”. Цей величезний корабель має довжину 365 метрів і висоту майже 50 метрів.

Лайнер складається з 20 палуб і призначений для 7600 пасажирів і 2350 членів екіпажу. На його палубах розташовано понад 40 ресторанів, барів, лаундж-зон, 7 басейнів, 6 водних гірок, ковзанку та навіть театр. Вартість квитків на лайнер починається від 200 тисяч гривень.

Будівництво цього гіганта відбувалося в Фінляндії та обійшлося у 2 мільярди доларів.

Однак екологи висловлюють занепокоєння щодо використання природного газу як суднового палива. Директор морської програми Міжнародної ради з чистого транспорту (ICCT) Браян Комер стверджує, що використання зрідженого природного газу призводить до більших викидів парникових газів порівняно із судновим газом і може сприяти погіршенню екологічної ситуації.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.