У Німеччині стартує експеримент чотириденного робочого тижня

Джерело: Bloomberg

Вже з 1 лютого у Німеччини стартує експеримент із запровадженням чотириденного робочого тижня. Ініціатори наголошують, що скорочення робочого часу сприяє підвищенню продуктивності. Тож вже наступного тижня у країні стартує пілотний проєкт із 45 компаніями.

У пілотному тестуванні беруть участь 45 компаній. Тестування триватиме шість місяців, подання заявок розпочали ще у вересні 2023 року. Модель, яка вже була успішно випробувана в інших країнах, також отримує новий імпульс у Німеччині.

Після успішних випробувань моделі в США, Австралії, Ісландії та нещодавно у Великій Британії компанії з усієї Німеччини тестуватимуть модель робочого часу. У межах експеримент 45 компаній скоротять робочий день з п’яти до чотирьох днів, тоді як зарплата залишить без змін.

Експеримент триватиме півроку, його мета — виявити, чи призведе скорочення кількості робочих днів до підвищення продуктивності праці.

Уточнюється, що проведене минулого року опитування показало: половина німецьких компаній принаймні частково не може закрити вакансії. На цьому тлі компанії знижували вимоги до кандидатів, а співробітники вимагали поліпшення умов.

Окрім цього, згідно з опитуванням Forsa, 71% осіб у Німеччині, хотіли б мати можливість працювати лише чотири дні на тиждень.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

Конституційний суд Румунії ухвалив рішення зняти з президентських виборів ультраправу кандидатку Діану Шошоаке, відому своїми скандальними заявами та вчинками. Рішення було прийнято 5 жовтня після розгляду скарг щодо реєстрації шести кандидатів.

Ізраїльська розвідка “Моссад” майже десять років працювала над операцією зі знищення комунікаційного обладнання бойовиків “Хезболли”, використовуючи радіостанції та пейджери, які містили вибухівку. За даними The Washington Post, ізраїльтяни планували здійснити цю операцію ще з 2015 року.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

Адвокатура позбавила Тетяну Монтян права на заняття адвокатською діяльністю.