Україна та Литва спільно вироблятимуть дрони для ЗСУ

Джерело: спільна пресконференція міністрів МЗС України та Литви

Україна спільно з Литвою узгодили виробництво дронів для українського війська. Сторони визначили першочергові кроки для запуску процесу.

У Литви є технології, тоді як в Україні — можливості масштабування виробництва, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Литви Ґабріелюсом Ландсберґісом в Києві.

Кулеба зауважив, що наразі є чітке розуміння, як і коли робити, аби українсько-литовське співробітництво дало максимальний результат якнайшвидше.

Ключовою темою розмови міністрів було саме визначення спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб ЗСУ.

Також глави відомств обговорили питання інтеграції Україні в ЄС і НАТО, заморожених російських активів та західних санкцій проти РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.