Від початку війни РФ втратила 7500 одиниць танків та бронетехніки– британська розвідка

Джерело: Міноборони Великої Британії

З початку повномасштабного вторгнення російські війська втратили значну кількість техніки, але зберігають здатність відновлювати втрати і продовжувати війну.

За даними аналітиків, з 24 лютого 2022 року по 25 січня 2024 року російські сухопутні війська, ймовірно, втратили в Україні приблизно 2600 танків і 4900 інших бойових броньованих машин (ББМ). У 2023 році загарбники могли втратити на 40% менше техніки, ніж у 2022-му.

“Дуже ймовірно, що зменшення втрат бронетехніки відбулося через посилення позиційного характеру війни в 2023 році, а також через те, що значну частину року Росія провела в оборонній позиції”, − пояснили у відомстві.

Зазначено, що з початку жовтня 2023 року ЗС РФ перейшли в наступ на сході України. За цей період російські втрати бронетехніки зросли, і окупанти, ймовірно, втратили до 365 ББМ і 700 БТР, але “досягли лише незначних територіальних здобутків”.

“Росія, ймовірно, може виробляти щонайменше 100 одиниць бронетехніки на місяць, а отже зберігає здатність поповнювати втрати на полі бою і продовжувати наступальну активність на такому рівні в найближчому майбутньому”, − зауважили експерти.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.