У Віндзорському замку виставили мініатюрні коштовності з лялькового будинку королеви Марії

Джерело: ВВС

У британському Віндзорському замку відкрили виставку мініатюрних коштовностей з лялькового будинку, який належав королеві Марії, до 100-річчя його створення.

Зокрема у Віндзорському замку, графство Беркшир, виставили мініатюрний рояль, коштовності корони та пилосос.

Фото: РА

Як розповіли у виданні, на виставці представлена зменшена копія коштовностей корони зі справжніми діамантами, рубінами, сапфірами, смарагдами та перлами.

Фото: РА

Також демонструється швейна машинка Singer, укомплектована нитками та мініатюрними ножицями. Окрім цього, відвідувачі можуть побачити мідний чайник, виготовлений із монети та  піаніно, яке функціонує.

Фото: РА

За даними видання, масштабна копія едваріанської резиденції була виготовлена для дружини короля Георга V у якості подарунка від нації після Першої світової війни. У ляльковому будинку, серед іншого, є електрика та вода.

Ляльковий будинок королеви Марії вважається найбільшим і найвідомішим ляльковим будинком у світі, робота над яким почалась у 1921 році і тривала три роки. Він містить спальні для короля та королеви, дитячу кімнату, великий салон з парою червоних оксамитових і срібних тронів, їдальню та широкі сходи у передпокої в мармуровому стилі.

Фото: РА

У будинку також знаходиться повністю укомплектований винний льох, наповнений пляшками вина, шампанського, лондонського джину та бочками віскі, а також мініатюрні книжки у крихітній бібліотеці, які писали такі відомі письменники як Артур Конан Дойль, Алан Александер Мілн і Томас Гарді.

Виставка мініатюрних коштовностей з королівського лялькового будинку триватиме протягом усього 2024 року.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.