У Німеччині лікарі університетських клінік оголосили страйк

Джерело: DW

Сьогодні, 30 січня, лікарі 23 університетських клінік у Німеччині оголосили страйк. Причиною стало те, що керівництво їхніх установ та профспілкові лідери не змогли досягти згоди під час колективних переговорів.

У повідомленні зазначено, що “тисячі німецьких лікарів в університетських лікарнях по всій країні оголосили страйк у рамках суперечки щодо заробітної плати та кількості робочих годин”.

Очікується, що декілька тисяч лікарів проведуть мітинг у місті Ганновер на півночі Німеччини, вимагаючи підвищення зарплати та введення обмежень для ненормованих робочих змін.

Профспілка Marburger Bund, що представляє інтереси лікарів, вимагає підвищення зарплати на 12,5% та більших бонусів за нічні, вихідні та святкові зміни для понад 20 000 лікарів, які працюють в університетських лікарнях.

Голова профспілки Андреас Боцлар наголосив, що університетські лікарні відстають як у зарплаті лікарів, так і в умовах праці, тож влада федеральних земель має розв’язати цю проблему. Він також зазначив, що нижча оплата праці та більша кількість робочих годин університетських лікарень порівняно з іншими медичними закладами ускладнюють найм молодшого персоналу.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.