Львівщина першою в Україні повністю завершила процес декомунізації – ОВА

Джерело: Максим Козицький/Telegram

30 січня голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що в області знесли останній радянський пам’ятник, відтак область першою в Україні повністю завершила процес декомунізації.

Зазначається, що після активної роботи обласної робочої групи у Лопатинській громаді демонтували останній радянський пам’ятник. –

Загалом упродовж 2023 року на Львівщині знесли 312 таких.

Джерело: Львівська ОВА

Радіємо, що стали прикладом для інших областей, які зараз створюють при військових адміністраціях аналогічні робочі групи з декомунізації. Жодної копійки з обласного бюджету на повалення цих “бовванів” не витрачали. Прибрати їх допомогли небайдужі місцеві жителі. Велика вдячність Антонові Петрівському та всім представникам ГО “Декомунізація Львівщини”, – наголосив голова ОВА.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.