На Миколаївщині посадовець військової частини нарахував 1 млн гривень за нібито «бойові»

Джерело: Державне бюро розслідувань

На Миколаївщині викрито посадовця військової частини, який незаконно нарахував підлеглим 1 мільйон гривень за нібито  “бойові завдання”.

Зазначається, що з березня по липень 2022 року посадовець нараховував додаткові виплати десяти підлеглим військовослужбовцям, які, за його твердженням, виконували бойові завдання на передовій. Проте ці особи не перебували в районі проведення бойових дій, а деякі з них взагалі були відсутні на службі без поважних причин.

На цю мить посадовцю оголошено підозру у недбалому виконанні службових обов’язків, що призвело до серйозних наслідків, вчинених в умовах воєнного стану (частина 4 статті 425 Кримінального кодексу України). За вказаною статтею передбачено покарання у вигляді до 8 років позбавлення волі.

Вживаються заходи для компенсації завданих державі збитків.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.