Донеччина: за добу ворог обстріляв 11 населених пунктів, є загиблі та поранені

Джерело: голова Донецької ОДА Вадим Філашкін

Всього за добу російські загарбники обстріляли 11 населених пунктів Донецької області, внаслідок чого загинула одна людина та ще двоє поранених.

Волноваський район: Обстріляні околиці Новоукраїнки й Максимівки Вугледарської громади — без жертв.

Покровський район: У Мар’їнській громаді з артилерії обстріляли Красногорівку і Катеринівку. У Цукуриному Селидівської громади загинула людина, пошкоджено 10 будинків, два сільгосппідприємства, перебито лінію електропередач. У Мирнограді ракета влучила в школу, пошкоджено 11 будинків.

Краматорський район: Лиманська громада зазнала 16 обстрілів — без жертв і руйнувань. В Іллінівській громаді обстріляне Калинове, в Костянтинівській — Олександро-Шультине. 

Бахмутський район: У Торецьку поранено дві людини, пошкоджено чотири будинки, адмінбудівлю й об’єкт інфраструктури; також пошкоджено три будинки у Нью-Йорку та один будинок у Щербинівці. У Часовоярській громаді пошкоджені вісім будинків. У Сіверську пошкоджено два будинки та нежитлову споруду.

З лінії фронту евакуйовано 69 осіб, у тому числі 7 дітей.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.