Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 348 населених пунктів

Джерело: “Укренерго”

Станом на 2 лютого – через бойові дії та з інших причин – без електроенергії залишається 348 населених пунктів по всій території України.

В ніч на 2 лютого росіяни безпілотниками атакували дві підстанції НЕК “Укренерго”. Знеструмлювались побутові та промислові споживачі в м. Кривий Ріг та окремі промислові споживачі в Дніпровському регіоні.

Зокрема, є нові пошкодження через обстріли в мережах Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Херсонської областей.

Вчора, 1 лютого, добовий максимум споживання був зафіксований ввечері, його рівень був на 0,8% нижче, ніж 31 січня.

Сьогодні станом на 9:00 рівень споживання електроенергії на 1,8% нижче за відповідний показник вчора 1 лютого.

Попри потепління, зима триває і загальний рівень споживання залишається високим. Тому в “Укренерго” закликали українців споживати електроенергію ощадливо.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Протягом доби на теплових електростанціях в поточний ремонт вийшли 2 енергоблоки.

Імпорт електроенергії здійснюється протягом доби з Польщі, Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 2 475 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 687 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт.

Експорт сьогодні відсутній.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.