Макрон прокоментував удар РФ по Бериславу, внаслідок якого загинули французькі волонтери

Джерело: Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон засудив удар армії РФ по Бериславу на Херсонщині, внаслідок якого загинули французькі гуманітарні працівники.

“Двоє французьких гуманітарників загинули в Україні внаслідок удару Росії. Боягузливий і негідний вчинок. Я думаю про їхніх поранених близьких і товаришів”, – написав він.

Макрон додав, що солідарний з усіма волонтерами, які допомагають населенню.

Як відомо, 1 лютого війська РФ атакували безпілотниками Берислав на Херсонщині.

Унаслідок злочинних дій окупантів загинуло двоє волонтерів із Франції, ще четверо осіб – троє іноземців та один українець – зазнали поранень.

Поліція Херсонщини розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує Європейському Союзу через “переслідування” його країни.

У РФ судять громадянина Сполучених Штатів, якого звинувачують у бойових діях проти Росії на боці України. Прокурори вимагають сім років за ґратами.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Новий звіт вказує, що економіка Великобританії втрачає 11 мільярдів фунтів (13 мільярдів євро) щороку через відсутність жінок на роботі через болісні менструації, ендометріоз, фіброміому та кісти яєчників.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…