Порошенко купив у Великій Британії броньовані евакуаційні машини для ЗСУ

Джерело: пресслужба “Європейська Солідарність”

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко купив для ЗСУ партію броньованих евакуаційних машин Land Rover у Великій Британії. 

Фото: “ЄС”

“Вдалося викупити сім броньованих евакуаційних автомобілів Land Rover, які будуть рятувати життя. Ми робимо сервісне обслуговування, замінюємо бронескло, тут будемо замінювати двигун, стартер, коробку”, – сказав Порошенко. 

Автівки відправлять на фронт після технічного обслуговування, відновлення і заміни зношених деталей та запчастин. 

“Ми також розглядаємо бронетехніку. Але цю вже купила дружня до нас волонтерська структура. Кільком структурам ми допомогли в проєкті 50 на 50. Вони зібрали гроші, ми подвоюємо – так, як вже є дуже позитивний досвід співпраці зі “Справою громад””, – зазначив пʼятий Президент. 

Раніше в Манчестері Порошенко повідомив про закупівлю нової партії з 54 вантажівок DAF Leyland й у бригади ЗСУ вже передали понад 200 таких машин. 

Вантажівки DAF Leyland можуть оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Вони також можуть обладнуватись кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів. Перед виправлянням до військових машинам роблять повне техобслуговування.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.