Росія збільшує підтримку Ірану – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

За даними аналітиків, Кремль подвоює підтримку Ірану тоді, як США завдають ударів, щоб запобігти атакам підтримуваних Іраном бойовиків в Іраку, Сирії та Ємені на американські та інші об’єкти.

Як йдеться у звіті, Міністерство закордонних справ Росії засудило удари США у відповідь по позиціях підтримуваних Іраном ополченців в Іраку, Сирії та Ємені, завдані 3 лютого.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова назвала ці удари “кричущим актом американо-британської агресії” і наголосила, що вони показують “агресивний характер політики США” і “повну зневагу до міжнародного права”.

“Захарова стверджувала, що авіаудари США спеціально сплановані для подальшого розпалювання конфлікту на Близькому Сході”, – йдеться в матеріалі.

Водночас речниця відомства розкритикувала Велику Британію за участь в авіаударі і заявила, що Великій Британії “ще належить відповісти” за свою “завзятість” у підтримці провокаційної політики США.

У зв’язку з американськими ударами Росія планує скликати засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, заплановане на 5 лютого.

Аналітики зауважили, що РФ часто використовує своє посилання на міжнародне право для підриву законної діяльності США на Близькому Сході.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.

Суд призначив черкащанці довічне позбавлення волі за держзраду. Жінка передавала ФСБ РФ дані про військові об’єкти.